Feike van der Boom

A Feike Card

A Feike Card begon als dynamisch regionaal bedrijf dat trots is op wat er kenmerkends in Groningen te zien is.

Helpman: de eerste wijk met eigen kunstkaarten

Wat maakt een stad tot die unieke stad? Wat maakt Groningen tot Groningen? Niet straten, rijtjeshuizen, fabrieken of snelwegen. Ook niet de plantsoenen of de verkeersborden. Maar de iconen, die maken Groningen tot Groningen. En dit geldt natuurlijk voor elke plaats.

Zo zijn er schilderijen gemaakt met daarop een aantal iconen van Helpman, Groningen en Haren. Helpman is een wijk van Groningen die vroeger bij Haren hoorde.

Op grond van het oude recht van een kunstenaar om altijd op zijn eigen kunstwerk verbeteringen aan te mogen brengen, worden op giclées, in een gelimiteerde en gewaarmerkte oplage, door de kunstenaar veranderingen aangebracht. Zo komt een uniek, nieuw kunstwerk tot stand, een Hand Embellished Giclée, dat niet alleen beter, maar voor de eerste koper ook goedkoper in aanschaf is dan het moederschilderij. Zo worden van elke kopie Hand Embellished Giclées gemaakt, die beter zijn dan het origineel.

Daarnaast zijn giclées van het moederschilderij beschikbaar.

Op verzoek kan ook één of meer iconen vervangen worden door een persoonlijk icoon, bijvoorbeeld één of meer gebouwen waar iemand binding mee heeft. Of door de eigen woning. Want de eigen woning is voor iemand vaak zijn eigen icoon! Bij elke hand embellished giclée wordt een op naam gesteld certificaat uitgereikt, zodat vast staat dat u de eerste eigenaar bent van dit kunstwerk.

Los hiervan zijn van deze schilderijen ook Cards gemaakt, zodat u aan uw oom in Amerika of uw tante in Zambia de iconen van Groningen en Haren kunt laten zien.

Regionale kunstkaarten zijn o.a. verkrijgbaar bij:
- Boomker Boeken, Rijksstraatweg 205, 9752 BH Haren
- Bruna Haren, Brinkhorst 22-24, 9751 AT Haren
- Bruna Helperplein 11, 9721 CX Groningen
- CopyRight, Verlengde Hereweg 45, 9721 AE Groningen
- Galerie Ruigewaert, Rijksstraatweg 1, 9842 TB Niezijl
- Kiosk Grote Markt, Groningen
- Kunst en vliegwerk, Oude Kijk in 't Jatstraat 10, 9712 EG Groningen
- Primera Strating, Meeuwerderweg 111, 9742 ER Groningen
- Schimmelpenninckhuys Hotel, Oosterstraat 53, 9711 NR Groningen

Thans wordt ook gewerkt aan semicomputerkunst, zoals roosvensters.