Feike van der Boom

Hand Embellished Giclée

Naar aanleiding van de regionale kunstkaarten kreeg Feike de vraag of hij het kunstwerk (waarvan de Cards zijn gemaakt) niet ook wilde verkopen. Daarop werden, naar Amerikaans voorbeeld, van dit schilderij nauwelijks van echt te onderscheiden kopieën (Giclées) op doek afgedrukt in een gelimiteerde kleine oplage. Deze worden gewaarmerkt en genummerd, zodat je weet hoeveel er maximaal van het moederschilderij gemaakt kunnen zijn.

Op grond van het oude recht van een kunstschilder om later op het eigen kunstwerk verbeteringen aan te brengen, werden er door Feike veranderingen aangebracht op de giclée, waardoor een nieuw uniek kunstwerk ontstond. Een Hand Embellished Giclée.

Boeiend is dat gevraagd werd om een of meer iconen te vervangen door een ander icoon, bijvoorbeeld de eigen woning. Want de eigen woning kan voor de persoon in kwestie ook een icoon zijn!

Bij onderstaand Hand Embellished Giclée zijn twee iconen van het origineel vervangen door de gewenste iconen van de koper.

Hand Embellished Giclée Groningen 1

Bij elk Hand Embellished Giclée hoort een certificaat als onderstaand, waarbij de betreffende Hand Embellished Giclée als achtergrond is gebruikt. De toevoeging 2/10 rechtsonder betekent dat er van het originele schilderij 10 Giclées gemaakt zijn, waarvan dit het tweede Hand Embellished Giclée is.

Certificaat Hand Embellished Giclée

Desgewenst kunnen ook kunstkaarten van de Hand Embellished Giclée geleverd worden.